CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tinggalkan JejaKmu~


ShoutMix chat widget

Friday, February 27, 2009

Orang Ke3?

Entri aku kali ni..
haiRan bin peLik! tp nyata bKn dusTa!


Apa lebihnYa komputer dari aku??
aku pndi berkata2... kompUter??
tP kompuTer tu jgaLah yg dapat perHatiaN lebih!!

Sejak bulan lePaS,
aKu ngaN asBen aku dh x mCm duLu.
perKara yg kiTa seLalu wat puN dh seMakin dilupakaN.
Tgk wayang!
iTu dh seMakin kuraNg.
keNapa?

asBen aku ada KegiLaaN baru.
cuBa tgk suMe pic komPuter ne.
ada beZanya.


tgK obJek waRna kuning tu. ada 1 je kan?


then.. jd 2... asBen aku taMbah selePas 2 harI


paStu.. seMinggu keMudiaN..
asBen aKu tukar pLak..

beNda ni Lah yg jd kebanggaaN dia.


aKu x tau apa istiMewanYa 'menataNg' ne?


niLah.. yg memBUatKan aku n aSbeN dh bertamBah2 kurang berkomunikasi.
kaMi x lah gado2 ke hapa..
x de la.. cuma aKu pasaN yg kamI dh kuRanG wat aktibitI berSaMa.
Ye Lah aku ne busy ngaN keja pasTu keLas lg.
kaLau dok uMah,dia pLak yg buSy..
kaLau dpt sama2 pUn..
time makan..
aKu atau aSbeN aku... kmI mmg x suKe maKan smbiL bercakaP
so.. time mKn mmg x ckP.
cKp pon kaLau beNda penting nk cKp.


baRu2 ne.. aSbeN aku beLi sofware.. taH menatang ape tu?
benchmarking ke?? lupa sdh..

kaTanya nK tgK performaNce PC ,High and Power.. g2 ke?
adeiii... x sure.. tp ye kut..
keNa scaN dulu ke haPa ke...
tHen keNa suBmit on9
kebYkaN yg join tu.. USA ,Canada,Japan... Britain..
n byk lagi la..

MALAYSIA?
ada gaK tp kuraNg...
2 je dr MALAYSIA.. yg penah aKu tgk la
aSben aku nk wat PC dia tu pLg POWER dlm duNia ne...
dIa nk mengaLahkan reKod kat atas tu..
[dLm mimPi la weiii]
sBb kos tuk wat PC jadiK cam tu bkN alang2.
PC dia seKrang ne pun niLainya dh meLebihi wang haNtaraN kaWeN aku..
maCam aku ne di maduKan plak!
aSek PC tu je dpt perHatiaN lebih... gerammm!!

aKu pn haiRan.. PC besa x leh ke meN game??
aPa bezaNya?? PC besaw ke kocik ke.. yg peNting leh paKai la!


alaSan aSbeN aku tu.. kataNya .. kaLau men x 'stuck2'
smoooooooth jer... katanYa la..

maSa aKu uPdaTe blog ne Pun.. aSbeN aku tgh meN game pIC aTas tu.
GrandTheft Auto.... ada lg Crysis Warhead, Left for Dead ... n ...
raSa mCm nk pecaHkn aje.. PC tu.
tp.. aKu x sMpi aTi.
argh!!!
peDuLikaN la..
aKu layaN laptoP aku lgi beSh!
klau aku ngaNtok.. tido La.

x de bnDa nk caKap .. diaM je Lah..
kaNg bYk caKaP .. jd gado lagi naYa.. sNirik carI pasaL..
maLaS nk kecoh2 la..
i luv peace!

9 comments:

ary.ahmad said...

wakakaka! caiyok2 asben kak nunu! bah sabar2!! itu namanyaaaa graphic card! mmg wajib ada menda alah tu kalau kita minat men game..kalau pakai tu game punya graphic akan nmpak cantek dan game pon xda sangkot2...hahaha...mmg lohhh, kalau men game..slagi x habis mission, hati xkan tenang tau..tapi bila da menang n expert, lama2 busan tu men game tu...kak nunu jgn la risau2...nnti eveting will be ok...hehe =)

nucy_loves said...

hahahha..wah!REN.. ko nk suh aSben aku caiyok erk?
harap2 sume keMbali normaL. tp x tau bila? sbb..skrg ne dia tgh surVey2 game baru. sbb menDa kuang asaM x gune tu.. dia dh abes men.. mission completeD. tq sbB bg semaNgat kat nucY ek..

ary.ahmad said...

hahaha!!! nahhh..game baru la pulak..tapi suda dasat banget pc abg tu...da mcm enjin keta 2 fast 2 furious dah..muekekeke jeles eh! sruh dia jual saja pc dia kat sia kak...kasi diskaun..muakaka =P seswaii la dgn status single sia nih kan, ada juga teman..hahaha=P

nucy_loves said...

wakakkakkaka.....{gelak golek2]
PC tu kalau aku pecah2kan.. x de fast x de furious dh!
tP.. PC dia tu dh macam bini muda dia. x leh senTuh.. kang caLar"katanya.. giLer suda.
REN jgn ikut.. kang jangKit penYakit tu! wahhahahhaha.

ary.ahmad said...

muakakaka!!! dulu kena jugak bha penyakit tu..tp pc sia dulu stakat enjin keta mini saja...muakaka!bah, bagusla tu kalau bini muda dia stakat pc saja..bnyak beza tu dgn 'org'...kalau org lagi la parah kan? wakakaka!

yoro okino said...

alahaiii siann nucyy..huhu
xper nucy..biasa nyer menda2 nie kejap jerr..pasang surut balik kepangkal jalan laa tu..hehehe
sabar ekk..
klu xtahan wat perontakan..
jgn kasi dier mkn nasi kerr aper ker..wakaka..

aryzana83 said...

sabar yea nucy ary doakan hubungan nucy gan asben nucy akan kembali seperti semula.nucy cuba2 la bawa bincang gan husband nucy yea nucy

nucy_loves said...

hahhahha.. edos
macamana x kasik dia makan?
x penah mkn kat umah. wakakkaka.

nucy_loves said...

x de pa pe la ary.
kami OK je.. cuma x de jarang wat aktiviti sesama dah.
tq... nucy ok jer.. x kesah...
hahahhahahha..

SMILE mY Frends~

Life is too short to wake up with regrets.
So love the people who treat you right.
Pray for the ones who don't.
Believe everything happens for a reason.
If you get a second chance, grab it with both hands.
If it changes your life, let it.
Nobody said life would be easy,they just promised it would be worth it.

Realize that true happiness lies within you.
Waste no time and effort searching for peace,contentment and joy.
In the world outside.
Remember that there is no happiness in having or in getting.
But only in giving.

Reach out.
Share.
Smile.

Happiness is a perfume that you cannot pour on others
Without getting a few drops on yourself.

So ..

Keep Smiling
It makes the world so beautiful.

SABUN Cap Angsa ~ I book earlier dh~

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket