CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Tinggalkan JejaKmu~


ShoutMix chat widget

Thursday, August 14, 2008

Triple Hepi

Wah! Aku mmg x penah hepi cam ni.. Triple ok.

Kelmarin kn sedih. Tapi ada SABUNians yg beri sokongan. SABUNians memang besh.
Aku sayang kat korang sume. Muahkzss..

1st hepi coz dpt 'stok royan' dh tepek kat 'umah bahagia'
2nd hepi coz ... loan rumah dh approved..
3rd plak.... dh dpt mag YEZZ dr emasgunung.

Yehuuuuu.......
Thanks to emasgunung. Thanks a lot.Muahss..

Kisahnya cam ni.. pagi2 mmg x de mood kalau nk ingatkan pasal SA. Tp ada SABUNians yg beri semangat. Mmg sehati sejiwa.
Dalam kesedihan tu... dtg lak 'stok hangat'..
Terlupa la..kisah 'jatuh tangga'.. we've to look forward. Lupakan semua yg menyakitkan walaupun ada masanya kita mengenang. Tapi jadikan itu satu pengajaran.
Kira2 jam 3petang cam 2.. asben call,suh aku kuar ofis awal sket. Aku tanya nape?
Asben kata nk p bank sign agreement. Memula aku konpius.. agreement??
Pas2 asben gtau .."loan umah'' dh approved.
Punye lah aku hepi nk mampos. 2x staff aku heran tgk aku,pasal aku dok gelak besaw. 1 nyer sal 'laporan dr beijing' pas2 hepi yg mmg besaw gak lah.. wakakakakka.

4.37 ptg.. tros kuar ar.. dgn lajus nyer...asben aku drive ke CIMB located in KK city. Jauh tu dr ofis.. lalu tman perumahn aku lagi. 5.30 ptg cm2 ar.. bru sampai kat Bank. adeiii.. sib bek guard 2 bagi masok.. klu x ???? adeiiii..
dh masoklah.. nek 3rd floor. Jumpe org yg berkenan 2. Adeii.. aku x taulah ni kali yg ke baper org x caya aku dh kawen. Aku dh tua ar.. adekah patut org tu cakap aku ni adek asben aku?? adeiii..
Aku dh 25 lah akak oiii... pecayalh ..
x caya dh lah... suke gak aku! kwang3x.

Pas2 p makan. Makan kat KFC. [abess la gemokkk]
Semalam mam in law aku dh balek dr ''S'pore''
Pagi tadi dia ade pesan...jgn kuar smpi lewat malam. kol 8 kena ade kat umah.
Katanya semalam dh masok ''bulan hantu'' dlm kalender cina. Tak baik katanya.
Sebgai menantu.. aku kna hormati dia. So.. apa yg aku leh wat iyakan aje.
Walaupon aku x caya. Hhuhuhu...Syyyyhhh.

Smpi aku kat umah.. aku tgk kat bench.. ade sampol kuning 'pos Malaysia'. Aku belek tgk. Dr Johor. Memula saspen gak. Sapa dr johor ek? Last2 teringat kat emasgunung.
Teros aku melompat2 kat ruang tamu. Asben aku senyum jer tgk. Dia tahu yg aku cari mag 2 smpi nk nanges2. x gak jumpe2.Seb bek ade SABUNians. Tq again emass...
Ni pic pos tu ....



So.. demikian lah kisah triple hepi aku.

1 comments:

emasgunung said...

nucy.. happy sgt bila nucy gembira. terharu baca tau.. :)

SMILE mY Frends~

Life is too short to wake up with regrets.
So love the people who treat you right.
Pray for the ones who don't.
Believe everything happens for a reason.
If you get a second chance, grab it with both hands.
If it changes your life, let it.
Nobody said life would be easy,they just promised it would be worth it.

Realize that true happiness lies within you.
Waste no time and effort searching for peace,contentment and joy.
In the world outside.
Remember that there is no happiness in having or in getting.
But only in giving.

Reach out.
Share.
Smile.

Happiness is a perfume that you cannot pour on others
Without getting a few drops on yourself.

So ..

Keep Smiling
It makes the world so beautiful.

SABUN Cap Angsa ~ I book earlier dh~

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket